Poziv za izražavanje interesa - Zajednički program "Traženje zaštite, podrške i pravde za preživjele žrtve seksualnog nasilјa tokom sukoba u Bosni i Hercegovini"

U okviru Zajedničkog programa "Traženje zaštite, podrške i pravde za preživjele žrtve seksualnog nasilјa tokom sukoba u Bosni i Hercegovini", Ujedinjene Nacije (UN) objavljuju Poziv za izražavanje interesa za odabir dvije dodatne organizacija civilnog društva za učešće u savjetodavnom odboru (Grupa organizacija civilnog društva - OCD).

Cilj ove grupe je više ukljućiti organizacije civilnog društva u realizaciju i nadzor nad Zajedničkim programom UNa. Ovim putem, UN priznaje ključnu ulogu civilnog društva Bosne i Hercegovine (BiH) kada je u pitanju pružanje podrške žrtvama seksualnog nasilјa tokom sukoba.

Svrha Grupe OCD je davanje savjeta i povratnih informacija Zajedničkom programu UNa o svim aktivnostima i pitanjima u vezi sa seksualnim nasilјem u ratu i upoznavanje civilnog društva s aktivnostima Ujedinjenih nacija na ovu temu. Grupa OCD imenuje svog predstavnika u Upravni odbor Zajedničkog programa Ujedinjenih nacija koji nadzire implementaciju Zajedničkog programa.

Poziv je otvoren od 1. do 19. oktobra 2018. godine.

Kompletan tekst Poziva mozete naći na linku ispod:

Preuzmite dokument (latinica)

Preuzmite dokument (ćirilica)

Pozivaju se sve organizacije civilnog društva koje ispunjavaju gore navedene kriterije da dostave svoju prijavu putem pošte na adresu:

UN Registry,

Zmaja od Bosne b.b.,

71000 Sarajevo

Ili putem emaila na registry.ba@undp.org

sa naznakom  'Podnošenje zahtjeva za dvije dodatne organizacije koje će uzeti učešće u grupi organizacija civilnog društva koje djeluju na polju seksualnog nasilјa u ratu.'

Sve prijave moraju biti zaprimljene najkasnije do 19. oktobra 2018. u 17h.

Sva pitanja se mogu dostaviti putem email adrese na adresu registry.ba@undp.org najmanje dva radna dana prije isteka roka za prijavu.